HOTELL MEMORY

Skuespiller: Teodor Janson
Dans/koreografi: Hanne Knutsen og Amalia Cabeza
Musikk: Øystein Sørensen og Terje Norum
Scenografi: Gunnar Fretheim

”Hotell Memory” er en forestilling som hadde premiere 27 september 2000 og ble satt opp i Østfold byene Moss, Fredrikstad og Halden,ved hjelp av støtte fra Fond for lyd og bilde, Østfold Fylkeskommune og Moss Kommune.

”Hotel Memory” er en mix- media forestilling basert på 12 dikt fra Stein Mehrens diktsamling ”Hotel Memory” (1996) og et originalt skrevet dikt til forestillingen av Stein Mehren.
Scenografien blir aktivt brukt gjennom musikk, dans og tekst. Den forteller noe om tiden og personene i forestillingen og forsøker å beskrive hotellrommet som et levende språk.
Diktene glir inn i et et visuelt dramatisk collage gjennom lys, musikk, film, dans, scenografi og drama.
Forestillingen er lagt til et hotellrom, midt på natten. I dette rommet hører man "flimrende lyder av byen, fjern musikk og fragmenter av liv som begynner".
Stein Mehren beskriver dette rommet: ” å våkne midt på natten i et fremmed hotell er som å komme plutselig og helt nær en annen og ukjent form for bevissthet.”
Diktene beskriver hvordan du ”….midt på natten, sterkt urolig, forsøker å legge livet ditt frem for deg selv. Rommets tapeter er som åpne sider i falmende dag bøker. Gulvene samler sine notater om trinn og dører teller sine besøkende, Jeg må vite hvem du er sier rommet, derfor lukker jeg veggene rundt deg.”

Dette skrev pressen:

”Et stykke eksperimentelt, originalt og spennende teater…….det hele var skarpt originalt og dystert”.
Demokraten

”………….definitivt en kveld å minnes”.
Moss Avis

”Janson fortjener applaus for både dans og innlevelsesevne. Han gjør en fantastisk jobb danserene likeså. Dessuten appellerer stykket ekstra godt til sansene, med video, lys og enkle kulisser”.
Moss Dagblad